uw onderhouds- en restauratiepartner in noord holland

Nieuws

Brugwachtershuis

Akerbouw blijkt meest interessante aanbieder voor nieuw brugwachtershuis Haarlem.

Van het bestaande brugwachtershuisje bij de Melkburg aan het Spaarne in het centrum van Haarlem zal alleen de kelder blijven bestaan. Op dit fundament komt de nieuwe opbouw, bestaande uit uitdagend verspringend en hellend metselwerk, aluminium kozijnen en een dak voorzien van leien en pv-leien. Ook wordt de binnenzijde van het gebouw volledig afgewerkt inclusief meubelwerk en stoffering.
 
Wegens de beperkte ruimte in het centrum zal Akerbouw haar bouwplaatsinrichting (keet, container, etc.) op een dekschuit in het Spaarne plaatsen. Gelukkig heeft Akerbouw ruime ervaring met het werken met een beperkte bouwplaats, onder andere in de binnensteden van Amsterdam en Alkmaar. Verder zal er een dekschuit worden geplaatst met het tijdelijke onderkomen voor de brugwachter.
 
Het in het oog springende ontwerp voor het nieuwe brugwachtershuis bij de Melkburg in het centrum van Haarlem is gemaakt door Bureau Van Eig. Akerbouw zal vanaf begin januari dit ontwerp realiseren. Akerbouw realiseerde al eerder, namelijk in 2012, een ontwerp van Marjolein van Eig: De Theekoepel te Heemstede, voor meer informatie over dit project kunt u kijken op http://www.akerbouw.nl/nl-NL/136/theekoepel-landschap-nh.html.